Op deze pagina vind je instructies die je helpen bij het bevestigen van je vliegengordijn. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat je deurgordijn mooi hangt en daar helpen we je graag bij. Het is mogelijk om je vliegengordijn op of in het kozijn te bevestigen. Mocht je op zoek zijn naar de meetinstructies, kijk dan eens onderaan de pagina of klik op de link hierboven.

Kant-en-klaar pakket hulzen

Wanneer je de keuze hebt om een ophangrail te kiezen bij je vliegengordijn, krijg je in de verpakking van een kant-en-klaar pakket een vliegengordijn, en ontvang je de aluminium bevestigingsstrip met schroeven. Dit is voldoende om je vliegengordijn zowel op als in het kozijn te bevestigen.

Wanneer je géén ophangrail kan kiezen, krijg je je vliegengordijn geleverd als één geheel met een kunststof ophangrail met 2 ophanghaken geleverd waardoor je deze op kan hangen. Er zit dus een verschil in de twee ophangrails.

Bevestiging Uni/Verspringend

De bevestiging van een uni/verspringend - een vliegengordijn waarbij de hulzen niet op dezelfde hoogte naast elkaar hangen - verschilt met de installatie van een gelijk motief (zie hieronder).

 1. Kies je installatie methode (op of in het kozijn) en bevestig de aluminium bevestigingsstrip.
 2. Begin met deel 1 (bijvoorbeeld met halve hulzen boven).
 3. Bevestigen twee lengtebanen van deel 1 in de strip en sla daarna twee gaatjes over op de bevestigingsstrip. Herhaal dit tot deel 1 compleet in de strip hangt.
 4. Eindig dan met het andere deel (hele hulzen boven). Hang deel 2 in de vrije gaatjes tot het deel compleet in de bevestigingsstrip hangt.

 

 

Bevestiging Motief

Dit vliegengordijn bevat hulzen die op gelijke hoogte bevestigd worden. De bevestiging van een motief komt overeen met bovenstaande bevestigingsmethode. Toch zijn er enkele verschillen.

 1. Kies je installatie methode (op of in het kozijn) en bevestig de aluminium bevestigingsstrip.
 2. Begin met deel 1. Door middel van een flexibele draad worden de lengtebanen op volgorde gehouden. Verwijder de flexibele draad niet.
 3. Pak de eerste lengtebaan (na het kaartje) van de flexibele draad en bevestig deze van links naar rechts in de bevestigingsstrip. Herhaal dit tot deel 1 compleet in de strip hangt.
 4. Ga door met deel 2. Ook hier worden de lengtebanen met een flexibele draad op volgorde gehouden. Verwijder de flexibele draad niet. Haal ook hier de eerste lengtebaan (na het kaartje) van de draad en bevestig deze achter deel 1. Herhaal dit tot deel 2 compleet naast deel 1 hangt.

 

 

Magneet vliegengordijn

De magneet vliegengordijn is ons assortiment verkrijgbaar in twee varianten: met één of een dubbele deur. Voor beide gelden iets andere bevestigmethodes. Lees hieronder daarom goed de handleiding voor een perfect afgesteld magnetisch vliegengordijn.

 Bevestiging standaard deur

Deze manier van bevestigen is geschikt voor bestellingen met een enkele deur.

 1. Verwijder de gele bescherming aan één zijde van het rolletje. Doe dit ook voor de 6 stukken tape. Daarna bevestig je het lange stuk tape over de breedte van het kozijn. Bevestig daarna 3 stukken tape op de linker deurstijl (onder, midden en boven). Doe dit ook voor de rechter deurstijl.
 2. Verwijder de gele bescherming aan één zijde van 8 stukken tape. Bevestig de stukken daarna gelijkmatig tussen de reeds bevestigde stukken tape. Er komen 4 stukken tape op de linker- en 4 stukken tape op de rechter deurstijl.
 3. Neem een deel horgaas. Let op! Aan de onderkant van het gaas is de plek waar de magneet daadwerkelijk zit. Strijk het gaas op het kozijn vanuit het midden naar de linkerhoek.
 4. Daarna hangt als het goed is het eerste deel van het horgaas op het kozijn. Neem nu ook het andere hordeel en klik de magneten gelijkmatig tegen elkaar. Strijk dan het gaas vanuit het midden naar de rechter bovenhoek. Doe dit nog eens, maar dan vanuit het midden naar de rechter onderhoek.
 5. Zorg dat er geen spanning op het gaas staat. Je magnetisch vliegengordijn hangt.

 

 

Bevestiging dubbelzijdige deur

Deze manier van bevestigen is geschikt voor bestellingen met een dubbele deur.

 1. Verwijder de gele bescherming aan één zijde van het rolletje. Doe dit ook voor de 6 stukken tape. Daarna bevestig je het lange stuk tape over de breedte van het kozijn. Bevestig daarna 3 stukken tape op de linker deurstijl (onder, midden en boven). Doe dit ook voor de rechter deurstijl.
 2. Verwijder de gele bescherming aan één zijde van 12 stukken tape. Bevestig de stukken daarna gelijkmatig tussen de reeds bevestigde stukken tape. Er komen 6 stukken tape op de linker- en 6 stukken tape op de rechter deurstijl.
 3. Neem het breedste deel horgaas. Let op! Aan de onderkant van het gaas is de plek waar de magneet daadwerkelijk zit. Strijk het gaas op het kozijn vanuit het midden naar de linkerhoek.
 4. Daarna hangt als het goed is het eerste deel van het horgaas op het kozijn. Neem nu ook het andere hordeel en klik de magneten gelijkmatig tegen elkaar. Strijk dan het gaas vanuit het midden naar de rechter bovenhoek. Doe dit nog eens, maar dan vanuit het midden naar de rechter onderhoek.
 5. Zorg dat er geen spanning op het gaas staat. Je magnetisch vliegengordijn hangt.

 

 

Kunststof draadgordijn

Het kunststof draadgordijn bevat een aluminium bevestigingsstrip waaraan de kunststof draden al verwerkt en bevestigd zijn. Je kunt dit gordijn maar op één manier installeren. Je kunt er wel voor kiezen om het op- of in het kozijn te monteren.

A Bevestig de schroeven aan twee kanten op het kozijn. Draai de schroeven niet helemaal aan. Hang namelijk eerst de strip eroverheen. Draai daarna de schroeven pas aan.

B Geef nu het gordijn circa 48 uur de tijd om uit te hangen voordat u aan de volgende stap begint. Het gordijn heeft namelijk enige tijd nodig om volledig strak en recht te komen hangen.

C Knip na ca. 48 uur uw gordijn op de gewenste lengte met een schaar of kniptang. Houd er rekening mee dat je knipt op ongeveer één centimeter boven de dorpel.

 

 

Aluminium Kettinggordijn

De verpakking van het aluminium kettinggordijn bevat gordijn inclusief de aluminium bevestigingsstrip met schroeven.

 1. Bevestig de aluminium bevestigingsstrip op of in het deurkozijn.
 2. Neem deel 1. Met behulp van een bindstrip worden de lengtebanen bij elkaar gehouden. Neem een willekeurige lengtebaan en hand deze in de strip. Herhaal dit tot deel 1 volledig in de bevestigingsstrip hangt.
 3. Ga door met deel 2. Hang ook hier de lengtebanen in de strip, aansluitend op het eerste deel.

 

 

Doe-het-zelf pakket hulzen

Je kunt ervoor kiezen om een doe-het-zelf pakket te bestellen. Je bespaart hiermee liefst 15 procent. Je krijgt van een pakket met los materiaal: een aluminium bevestigingsstrip, schroeven, hulzen en haken. Bij een motief vliegengordijn (hulzen hangen op dezelfde hoogte) krijg je automatisch halve hulzen bijgeleverd. Wees erop attent dat de hulzen die verschillen van grootte niet door elkaar komen.

Bevestiging motief
 1. Installeer de aluminium bevestigingsstrip in of op het deurkozijn.
 2. Pak dan het telpatroon erbij. Begin linksonder bij het gemarkeerde gedeelte en werk van links naar rechts en onder naar boven de lengtebanen af. Doe dit tot je het gemarkeerde aantal hulzen per lengtebaan bereikt hebt: 34 hulzen hoog en 90 slierten breed. 

 Let op! Halve hulzen lang worden aangegeven met kleine cijfers of kleine vakjes. Deze hulzen worden enkel gebruikt om het motief in het gordijn te realiseren.

 1. Begin door met het grote oog van de haak naar beneden te wijzen. Over deze haak kan een huls geschoven worden. Haal daarna het grote oog van een tweede haak door het kleine oog van de eerste haak. Herhaal deze stappen tot het aangegeven aantal hulzen per lengtebaan bereikt is. Dit zijn 34 hulzen hoog en 90 slierten breed. Sluit af met een ophanghaak.
 2. Ga daarna door met rijgen en bevestigen van alle lengtebanen.

Bevestiging uni/verspringend

A. Verspringend (bv. H34 hoogte bestaat uit hele, boven in de weergave)

B. Verspringend (bv. H34,5 hoogte bestaat uit halve, onder in de weergave)

 1. Bevestig de aluminium bevestigingsstrip in of op het deurkozijn.
 2. Op de factuur achter ''H'' staat aangegeven hoeveel hulzen u per lengtebaan rijgt.
 3. Begin door met het grote oog van de haak naar beneden te wijzen. Over deze haak kan een huls geschoven worden. Haal daarna het grote oog van een tweede haak door het kleine oog van de eerste haak. Herhaal deze stappen tot het aangegeven aantal hulzen per lengtebaan bereikt is.
 4. Rijg de eerste helft van het gordijn als volgt:
  • Enkel hele hulzen en haken.
  • Hele hulzen en haken met bovenaan tevens een halve huls en halve haak.
 5. Herhaal stap 3 telkens. Rijg de tweed deel van het gordijn als volgt:
  • Hele hulzen en haken met onder- en bovenaan een halve huls en halve haak.
  • Hele hulzen en haken met onderaan een halve huls en halve haak.
 6. Hang daarna de geregen lengtebanen in de bevestigingsstrip. Voor een verspringend motief is het mogelijk om de lengtebanen van stap 3 en 4 om de twee of vier stuks (naar eigen wens) te hangen.

Bevestiging banen

 1. Doorloop stap 1 en 2 zoals hierboven beschreven staat.
 2. Rijg de lengtebanen daarna als volgt:
  • Hoogte bestaat uit hele (bijv. H34), volg stap 3A.
  • Hoogte bestaat uit halve (bijv. H34,5), volg stap 3B.
 3. Stap 4 vervalt, alle hulzen hangen op dezelfde hoogte.
 4. Doorloop stap 5 zoals hierboven beschreven staat.

Contactgegevens
Neem contact op
Verstuur
*Verplichte velden