De producten van Vliegengordijnencenter.nl zijn bijna allemaal eenvoudig zelf passend te maken. Lees hieronder de instructies om je vliegengordijn in te korten of juist te verlengen.

 

Hulzen vliegengordijnen

De hulzen vliegengordijnen zijn er in twee varianten: uni/verspringen (hulzen op ongelijke hoogte naast elkaar) en motief (hulzen op gelijke hoogte naast elkaar). Kijk daarom goed naar wat voor soort vliegengordijn jij besteld hebt of wilt bestellen.

 

Inkorten uni/verspringend

Inkorten met een halve huls

A1. Neem het deel met de halve hulzen boven en verwijder de ophanghaak, halve huls en halve haak. Verwijder indien nodig ook de hele haken en hele hulzen.

A2. Sluit af met de ophanghaak en houd de verwijderde halve huls en halve haak apart.

 

B1. Neem het deel met de hele hulzen boven en verwijder de ophanghaak, hele huls en hele haak. Verwijder indien nodig ook de hele haken en hele hulzen.

B2. Bevestig de (zojuist verwijderde) halve huls en halve haak. Sluit af met de ophanghaak.

 
Inkorten met een hele huls/hulzen

C1. Neem het deel met halve hulzen boven. Verwijder de ophanghaak, halve huls en halve haak, gevolgd door het gewenst aantal hele hulzen en haken.

C2. Bevestig de (zojuist verwijderde) halve huls en halve haak. Sluit af met de ophanghaak.

 

D1. Neem het deel met hele hulzen boven. Verwijder de ophanghaak, gevolgd door het gewenst aantal hele hulzen en hele haken. Sluit af met de ophanghaak.

 

Inkorten motief

Indien het bestelde pakket alleen lengtebanen met hele hulzen en hele haken betreft, worden halve hulzen en haken bijgeleverd. Hiermee is het alsnog mogelijk om de gewenste lengte te creëren.

Inkorten met halve huls (1,5 huls, etc.)Inkorten met hele huls/hulzen
90 x 210 cm - Zie bovenstaand stap B.90 x 210 cm - Zie bovenstaand stap D.
90 x 230 cm - Zie bovenstaand stap A.90 x 230 cm - Zie bovenstaand stap C.

 

Verlengen hulzen vliegengordijnen

Het verlengen van een vliegengordijn heeft dezelfde procedure als bij het inkorten hierboven. Alleen worden er dan hulzen aan de bovenzijde toegevoegd.

 

Aluminium kettinggordijn

Aluminium kettinggordijnen kunnen eenvoudig per lengtebaan op de juiste afmeting gemaakt worden. Buig met behulp van een spitsbektang de schakels open en verwijder de schakels totdat de gewenste lengte bereikt wordt.

 

Magneet vliegengordijn

Een magneet kan eenvoudig - zowel in de lengte als in de breedte - worden ingekort naar voorkeur. Om dit het mooist te verwerken is het handig om het doek om te vouwen en deze vast te maken met nietjes, naaimachine of met dubbelzijdige tape.

 

Kattenstaart vliegengordijn

De kattenstaart vliegengordijn is eveneens eenvouding in te korten. Je kunt aan de breedte met een ijzerzaagje aan de zijkant er een stuk afhalen. Wanneer de slierten te lang zijn kun je deze afknippen. Zorg dat je na het knippen deze slierten dichtsmelt met behulp van een aansteker of iets dergelijks. Na het dicht smelten kan de kattenstaart niet meer uitrafelen.

 

Contactgegevens
Neem contact op
Verstuur
*Verplichte velden