Onze vliegengordijnen zijn eenvoudig te reinigen. Het is handig om jaarlijks uw vliegengordijn schoon te maken. Het schoonmaken gaat per vliegengordijn anders. Voordat je het vliegengordijn schoon maakt is het raadzaam je gordijn in twee delen te verdelen en met een draad/veter door de oogjes van de haken te gaan om het motief te behouden. Bij een verspringend hulzengordijn is dit niet van belang. Om loslaten van de (ophang)haakjes te voorkomen, kunnen de uiteinden van de ophanghaken met een tangetje tegen elkaar geknepen worden. Zie afbeelding hieronder.

Neem de delen en stop deze apart in een kussensloop. Bind de sloop goed en stevig met een veter dicht. Je kunt hierna het hulzen vliegengordijn veilig wassen op 40 graden in een wasmachine. Voeg eventueel wasverzachter toe aan het laatste spoelwater. Dit zal een statische reactie voorkomen. Na het uitwassen is het slim om het gordijn weer in de bevestigingsstrip op te hangen zodat het kan drogen.

Opberginstructies

Onze vlieggordijnen zijn eenvoudig op te bergen. Je kunt de hulzengordijnen of aluminium kettinggordijnen het beste in twee delen verdelen. Stop de uiteinden met de ophanghaken in een plastic zakje om te voorkomen dat het in de knoop raakt. Bind het zakje dicht met een veter en berg het vliegengordijn op.

Voor het behouden van het motief kunt u het best een draad of veter door de ogen van de haken rijgen met kaartjes aan het begin van elk deel. Om te voorkomen dat de lengtebanen andere vormen aannemen is het handig om de banen in de lengte of breedte op te bergen. Mocht het niet lukken om de gordijnen op deze manier weg te leggen, dan kun je ze voor opbergen verwarmen in een warm bad. Vergeet niet om het wel even uit te hangen, zodat het +/- 15 minuten kan drogen.

 

 

Contactgegevens
Neem contact op
Verstuur
*Verplichte velden